ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΕΣ!

2014-04-25 19:47

Μήπως σου έλεγε και εσένα η μαμά σου , οτι η κάρδια του Άντρα περνάει απο το στομάχι;

Μήπως ανοίκεις και εσύ στο σωματείο Δολοφόνων Κουζίνας αλλά παρ'όλα αυτά θα ήθελες να γλυκάνεις τον καλό σου 
με ένα κορμό απο τα χεράκια σου;

Εμείς είμαστε εδώ για εσένα...
Εύκολα,γρήγορα και αδιάκοπα μπορείς να κάνεις τον καλό σου να σκλαβωθεί απο τις μαγειρικές σου ικανότητες. 
(κι ας μήν τις έχεις...)



Τι θα χρειαστείς:

2 πακέτα Μπισκότα Παπαδοπούλου
2 Σοκολάτες Αμυγδάλου *(η χωρίς!)
1 κουτάλι της σούπας Βούτηρο
Μια κατσαρόλα
Μιά μικρότερη κατσαρόλα που θα χωράει μέσα στη προηγούμενη.
Στην Πράξη:

Μικρή αδερφή έχεις;;; Βάλε τη να σπάσει τα μπισκότα για σένα!
Αλλίως, μόνη σου..
 Βάλε τα σε ένα ευρύχωρο μπόλ,και βρέξε τα με δύο ποτήρια του νερού γάλα.

Tώρα όσον αφορά το Μπέν Μαρί,
 

Βάζουμε ένα μπολ μέσα σε μία μεγαλύτερη κατσαρόλα με βραστό νερό. Βάζουμε την κασταρόλα στο μάτι της κουζίνας, σε χαμηλή ένταση, για να μη βράζει το νερό αλλά να διατηρείται ζεστό.

Σπάζουμε ή κόβουμε με το μαχαίρι τη σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και τη βάζουμε στο μπολ, που πρέπει να είναι τελείως στεγνό.

Ανακατεύουμε λίγες φορές με στεγνή σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αν μπεί κατά λάθος νερό μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, η σοκολάτα σφίγγει και σβολιάζει. Για να επαναφέρουμε τη βελούδινη υφή της, την ανακατεύουμε με λίγη κρέμα (αλλά αυτό μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα της συνταγής αν στα υλικά δεν υπάρχει η κρέμα).  

 

Σε φούρνο μικροκυμάτων:

Σπάζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπολ κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη. Αφήνουμε για ένα λεπτό λειτουργίας στο 50% της ισχύος και ανακατεύουμε τη σοκολάτα.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα (3-4 λεπτά ανάλογα με την ισχύ του φούρνου).

 Εφόσον στέφθηκε με επιτυχία το μπέν μαρί,
ρίξε το στο μπόλ με τα μπισκότα και ανακάτεψε καλά.

Έπειτα, κόψε 4 μεγάλες σελίδες αλουμινόχαρτο, και τοποθέτησε τες στο τραπέζι ή στον πάγκο της κουζίνας σου σε σχήμα Σταυρού.

Στο κέντρο του αλουμινόχαρτου, τοποθέτησε το μίγμα όσαν οριζόντιο Γιώτα,
και τύλιξε το όσο πιο σφιχτά γίνεται απο τις τέσσερις πλευρές.
 
Εν τέλει αφού το τύλιξες, ρόλαρε το λίγο πάνω σε μια ευθέια επιφάνεια ότε ώστε να τελειοποιηθεί το σχήμα του γλυκού σου,
και βάλε το στην κατάψυξη για τις επόμενες τρείς μέρες.

Σέρβιρε με μερικές ροδέλες μπανάνας ,και τελειοποίησε την εικόνα του πιάτου σου
με λίγο σιρόπι σοκολάτας.      *( Μη ξεχνάς η εικόνα είναι το ήμισυ του παντώς.)       
 Καλή σας όρεξη,και καλή επιτυχία!!